Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

PALOHEINÄ SOI 2018 ESIINTYJÄT

Susanna Haavisto ja Esa Helasvuo

Paloheinästä Pariisiin - lauluja matkan varrelta

Osa konsertissa lauluista on syntynyt Paloheinässä, jossa Susanna Haavisto on asunut jo 32 vuotta. Lauluissa muistellaan lapsuutta, käydään sirkuksessa ja puhutaan elämän rajallisuudesta. Lopuksi matka päättyy mutkien kautta Ranskaan. Pariisin kaduilla kaikuvat Edith Piafin unohtumattomat tarinat ja sävelmät sekä Jacques Brelin voimakas vetoomus meille kaikille: Rakastakaa! Pianistina konsertissa toimii Haaviston pitkäaikaisin työtoveri, säveltäjä-pianisti Esa Helasvuo

 

Marino & Sunrise Orchestra

Marino & Sunrise-orchestra on esiintynyt yli 40 vuotta eri tapahtumissa ja konserteissa. Viime vuosina he ovat erikoistuneet ikivihreisiin melodioihin "Muistojen bulevardi" teemalla. Vanhin kappale on vuodelta 1913, tango "El Choclo=tulisuudelma" ja siitä vuosikymmenien varrelta tullaan nykypäivään Kuolleiden lehtien, Moskovan valojen, Cherbourgin sateenvarjojen, Moliendo cafen ja muiden latinorytmien ja balladien kautta Helsinkiin. Levytyksiä on noin kymmenkunta ja myöhemmin syksyllä ilmestyy "Stadin=Helsingin" slangilla CD-levy.

SUNRISE-ochestra koostuu ammattimuusikoista "El Papa" Korhonen – trumpetti, Martti Franck – piano, Eero Verkko – rummut, Marino – basso & laulu, orkesterin johto. Mukava ja vauhdikas ilta on luvassa, lämpimästi tervetuloa!

 

Mercedes Krapovickas

Mercedes Krapovickas on argentiinainen bandoneonisti, pianisti, säveltäjä ja musiikkitieteilijä. Hänen intohimoinen ja syvän persoonallisuutensa välittyy hänen esitymisessään tunteena ja tradiitiona.

Hänelle tango ei ole vain paikkaan sidottu genre. Vaikka tango onkin syntynyt Río de la Platassa, se on laaja-alaisempi, sisältäen elementtejä eri musiikillisista tyylisuunnista. Siksi se koskettaa monia ja sen avulla ihmiset eri kulttuureista pystyvät ilmaisemaan tunteitaan. Mercedeksen tangotulkinta henkii sävyjä Latinalaisen Amerikan kansanmusiikista ja jopa klassisesta musiikkista. Hänelle tango on tapa ymmärtää musiikkia.

Mercedes on esiintynyt solobandoneonistina, esittäen erityisesti bandoneonille sävellettyä ohjelmistoa sekä omia sovituksiaan ja sävellyksiään. Hän on myös esiintynyt useissa yhtyeissä ja orkestereissa.

 

Ivanna Niborski 
 
Ivanna Niborski on argentiinalainen pianisti. Hän on opiskellut klassista pianoa Argentiinassa ja Sveitsissä ja on erikoistunut taidelaulu- ja kamarimusiikkiohjelmistoon. Ivanna halusi löytää esityksiinsä uutta inspiraatiota ja päätti suunnata katseena takaisin synnyinmaansa musiikkiin. Näin hänelle avautui uusi mahdollisuuksien maailma, tyylisuuntien yhdistelmä, rikastuttaa musiikillisen tulkinnan palettiaan. 
 
Hän on aina ihaillut Tangoa. Tangon! Factorial projektin myötä hän haluaa edelleen tutkia pianon ja bandoneónin avaavia taiteellisia ulottuvuuksia.

 

Tango! Factorial on seurausta Argentiinalaisen Tangon ja sen monien mahdollisten vaikutteiden yhtymisestä ja niiden tuloksista. Tango! Factorial-duo ylläpitää perinteitä, mutta on samalla avoin uusille kokemuksille ja ilmaisuille. Perinteiset tangot sekoittuvat muiden musiikillisten tyylisuuntien kanssa ja tuloksena on monisävyinen ja moniulotteinen musiikillinen kudos.
 
Bandonéon ja piano johdattavat kuulijansa vuoroin ilmeikkääseen intohimoon ja tekniseen aistikkuuteen mutta myös rauhaan ja melankoliaan. Piano ja Bandoneon sulautuvat spiraalinomaisesti toisiinsa yhdistäen tämän äänimaailman, joka on Tango! Factorial.
 

Anita Kallasvuo ja Peritä Sipiläinen

Konsertissa  HappyJazz – Smile! on vanhaa jazzia ja hyvää tunnelmaa 30-50 –luvulta ja höysteenä muutama musikaali elämän rosoisuudesta.

 

Laulavat Ladyt –duo syntyi laulamisen innosta vuonna 2014 klassisen laulamisen pohjalta. Vähitellen siirryimme jazzahtaviin ja svengaaviin vanhoihin lauluihin ja löysimme omaksi genreksi Happy jazzin.

 

Laulaminen on meille voimaannuttavaa vastapainoa työlle, saamme siitä paljon iloa ja energiaa. Laulaminen yksin ja kuorossa on ollut hauskaa, mutta duo laulamisen löytyminen avasi meille  tavan laulaa ja oppia uudenlaista musiikin tekemistä.

 

Olemme käyneet useilla laululeireillä ja olemme nauttineet monien laulunopettajien opetuksesta. Olemme kiitollisia klassisesta otteesta Laura Salovaaralle, jazzahtavasta svengistä ja laulujen sovituksista Petra Oksalle ja CVT (Complete Vocal Technique) tekniikan saloista Riitta Keräselle.

 

Tällä hetkellä teemme musiikkia yhdessä monitaiteellisen pianistin Sini Koivuniemen kanssa.

 

Toivomme laulujemme tunnelmien välittävän yleisölle hyvää mieltä ja mukavia hetkiä.

 

 

Sini Koivuniemi

Sini Koivuniemi on 25-vuotias näyttelijä/laulaja/pianisti. Alun perin Sini on kotoisin Tampereelta ja aloitti siellä lauluharrastuksen Pirkanmaan musiikkiopiston pop/jazz -linjalla vuonna 2010. Pianonsoitto on kuulunut Sinin harrastuksiin jo ala-asteelta lähtien. Musiikkiharrastukset ja kiinnostus teatteriin johdattivat Sinin opiskelemaan Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalle, josta Sini valmistui muusikoksi vuonna

Sini on ollut mukana mm. Teatteri Siperian Pää Edellä –näytelmässä, Heinäsuon kesäteatterissa, Hilarius Hiiri –lastenmusikaaleissa, Kansallisteatterin Slava! Kunnia. –musiikkinäytelmässä sekä Virginian Taivas -musiikkinäytelmässä. Keikkailua Sini on tehnyt monipuolisesti mm. jazzlaulun, teatterilaulujen ja laivakeikkojen parissa.

Tällä hetkellä Sini on mukana vuonna 2016 perustetussa Musiikkiteatteri Nyt –teatteriryhmässä, jonka intohimona on tutkia ja luoda uutta suomalaista musiikkiteatteria. Keväällä 2017 ryhmän ensiesitys Photo Sapiens sai ensi-iltansa Lahden kaupunginteatterissa. Photo Sapiens, jossa on mukana myös Sinin säveltämää teatterimusiikkia, lähtee syksyllä 2017 kiertueelle myös muualle Suomeen mm. Kouvolan kaupunginteatteriin.

 

 

Xavier Moreno Diaz on Ecuadorista kotoisin oleva kitararisti ja musiikinopettaja. Hän sai innostuksen kitaransoittoon jo lapsena ja pääsi opiskelemaan maansa arvostetuimpaan musiikkioppilaitokseen, Antonio Neumane Conservatorio Nacional de Musica -konservatorioon. Xavier valmistui myöhemmin musiikinopettaksi pääinstrumenttinaan klassinen kitara.

 

Urallaan Xavier on opettanut erilaisissa musiikkikouluissa Ecuadorissa, USAssa ja Suomessa. Opettamisen ohella hän on toiminut yhtyemuusikkona ja konserttikitaristina, minkä lisäksi hän on säveltänyt ja sovittanut monenlaista musiikkia tv-ohjelmien tunnusmusiikista orkesterikappaleisiin. Sekä kitaristina että säveltäjänä Xavier on vastaanottanut kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

 

Nykyisin Xavier asuu Helsingissä suomalaisen vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa. Hän opettaa perustamassaan Kitarakoulu Yadassa klassisen kitaran, sähkökitaran, charangon ja ukulelen soittoa sekä antaa bändiopetusta. Hän myös säveltää ja sovittaa tilauksesta sekä esiintyy kitaransa kanssa juhlissa ja muissa tilaisuuksissa.

 

 

Tuuli Paasolainen

Tuuli Paasolainen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1996 erikoistumiskohteinaan huilunsoitonopettaminen ja musiikin varhaiskasvatus. Hän on toiminut vuodesta 2000 alkaen musiikkikasvatuskouluttajana alle kahdeksan vuotiaiden lasten kanssa työskenteleville. Tämän lisäksi hän luennoi pienten lasten vanhemmille, esittää interaktiivisia musiikkisatuja lapsille sekä toimii Helsingin kulttuurikeskuksen Annantalon muskariopena. Tuuli on tehnyt kaksi oppimateriaalia (kirja +cd) lasten kanssa työskenteleville ja yhden kirjan cd-levyineen lapsiperheille: Laula lelut laatikkoon (Nemo, 2016). Näissä kirjoissa on mm. Tuulin säveltämiä ja sanoittamia lastenlauluja. Sergei Sokolovin kanssa hän on pitänyt viimeisen vuoden aikana Megamuskareita mm. Annantalossa.Tästä syksystä alkaen ohjelmistossa myös  Laula lelut laatikkoon -lastenkonsertit lapsille perheineen. (www.tuulipaasolainen.fi)

 

Jussi Jalkanen

Jussi Jalkanen (Taikuri Klabbis) on erikoistunut lasten ja koko perheen ohjelmiin. Hänen hillityn koominen hahmonsa ja hauskat temput sekä jutut saavat yleisön hyvälle tuulelle. Katsojat pääsevät osallistumaan temppuihin taikurin avustajina ja saattaa olla, että he onnistuvat jopa paremmin kuin taikuri Klabbis itse. Hänellä kun on tapana vähän töppäillä, vaikka hän ei itse aina sitä huomaakaan.
Onneksi tarkkaavainen yleisö kyllä huomauttaa asiasta.

 

Sergei Sokolov

Sergei Sokolov on pop/jazz pedagogi, säveltäjä, pianisti ja tuottaja. Hän on syntynyt 1971 Pietarissa, Venäjällä. Onnistuneiden konserttien jälkeen Helsingissä, hänet nimitettiin balettipianistiksi Suomen Kansallisoopperan toimesta vuonna 1992. Sokolov on tullut tutuksi suomalaisen jazz- sekä soul-musiikin kanssa ja on avustanut Aki Sirkesalon albumin Mielenrauha teossa. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Manuel Dunkelin, Tomi Salesvuon, Teppo Mäkysen, Eerik Siikasaaren, Marko Timosen, Antti Sarpilan, Erik Lindströmin, Charles Tolliverin ja monien muiden kanssa.

Vuodesta 2006 Sergei Sokolov on ollut aktiivisesti mukana tapahtumien järjestämisessä. Hän toimii tuottajana ja managerina projekteissa, jotka on toteutettu yhteistyössä suomalaisten ja venäläisten muusikoiden kanssa. Olennaisin Sokolovin projekti on ollut Rajaton Jazz -festivaali, jossa hän on ollut tuottajana. Festivaalia järjestetään Helsingissä helmikuussa. Vuodesta 2013 syksystä alkaen Sergei tuottaa Art Jazz & Inna In Style -kulttuuriklubille (Helsingin Paloheinässä) musiikkiohjelmia. Vastaavana tuottajana Paloheinä Soi – musiikkitapahtumassa Sokolov toimii vuodesta 2014. Tuottaja tehtävien lisäksi Sergei opettaa pianonsoittoa ja säveltää musiikkia.

Seija Helin, Hyvinvointiyrittäjä

Äänihoito perustuu yli 5000 vuotta vanhaan Veda-menetelmään. Idän kulttuurit uskovat, että maailma ja ihmiset luotiin alkuvärähtelystä. Ihminen muodostaa luonnollisesti ääniä ja käyttää niiden energiaa hyödyksi mielihyvän, harmonian ja terveyden ylläpidossa.

Äänimaljojen harmoniset äänet antavat monipuoliset mahdollisuudet tuottaa syvärentoutusta niin yksilö- kuin ryhmässä hoidossa. Syvärentoutus on menetelmä, joka lievittää stressiä ja auttaa sekä mieltä että kehoa jaksamaan paremmin. Se laukaisee kehon jännitystiloja, nostaa vireystasoa ja parantaa suorituskykyä. Tutkimuksien mukaan syvärentoutuksen tila voi myös alentaa verenpainetta ja vaikuttaa aineenvaihduntaan.

Äänimaljarentoutus on ryhmille tarkoitettu tilaisuus, jossa harmoniset äänet kuljettavat kehosi ja mielesi erilaisten pehmeiden sointujen rentouttavaan unenomaiseen maailmaan. Maailmaan, missä kaikki on mahdollista ja mistä palattuamme meillä on mahdollisuus kohdata uusin silmin elämämme haasteet ja löytää uudet voimavaramme sekä luovuuden lähteet omasta itsestämme. Rentouksen jälkeen tunnet olosi virkistyneeksi ja levänneeksi. Rentoutumisen aikana on mahdollista saavuttaa syvärentoutumisen tila, jolloin aivosähkökäyrä laskee beta tasolta, alfa- tai jopa theta tasolle. Rentouden ja mielihyvän tilassa aivojen hyvän olon hormonien sekä välittäjä-aineiden eritys paranee. 

Et haluasi äänimaljarentoutuksen loppuvan, vaan haluat jäädä äänten ympäröivään rauhalliseen maailmaan.

Äänimaljarentoutus on asia mikä täytyy kokea, koska se on elämys.